ارسال لایحه‌ نظام فناوری اطلاعات کشور به هیئت‌دولت

ICTPRESS  - دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات بحث ایجاد نظام فناوری اطلاعات کشور را یکی از کمبودهای موجود در حوزه‌ ICT دانست و گفت: لایحه‌ این نظام تنظیم و برای هیئت‌دولت ارسال شده است.
عبدالمجید ریاضی معاون فناوری اطلاعات وزیر ICT با بیان این مطلب و با اشاره به بحث بودجه‌ فناوری اطلاعات در یک نشست خبری اظهار کرد: عوامل مختلفی زمینه‌ساز بودجه‌ فناوری اطلاعات هستند که یکی از آن موارد سند فرابخشی توسعه‌ ICT است که در سال 84 با همکاری وزارت ارتباطات و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تدوین و در آن شاخص‌های توسعه در این حوزه مشخص شد همچنین بودجه‌ لازم برای آن پیش‌بینی شده است که میزان اعتبار مورد نیاز به چه میزان است و موضوع دیگر بحث مصوبات هیئت دولت است.
وی پروژه‌های شورای عالی فناوری اطلاعات که به تصویب رسیده را از دیگر موارد برشمرد و گفت: یکی دیگر از موارد مصوبه هیئت‌دولت ملزم کردن دستگاه‌ها به ارائه‌ پنج خدمت الکترونیکی در طی هر سال است و همه‌ این‌ موارد مستلزم تامین اعتبار است که این موضوعات را دسته‌بندی کرده و در قالب پنج طرح به معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری اعلام کردیم.
ریاضی پروژه‌ الگوی دولت الکترونیکی در کرمان، پورتال خدمات الکترونیکی دولت، زیرساخت‌های دولت الکترونیکی، کارت هوشمند ملی و توسعه‌ عرضه یا فروش کالا توسط اصناف به صورت الکترونیکی را به عنوان پنج طرح پیشنهادی ذکر کرد و گفت: رقم پیشنهادی ما برای این طرح‌ها برای پنج سال در حدود 1800 میلیارد تومان است.
او همچنین درباره‌ بحث پورتال ملی که ایجاد آن به وزارت ICT تکلیف شده بود و در حال حاضر در حال فعالیت است، با اشاره به این که داشتن ایمیل برای کارشناسان و مدیران دولتی در این پورتال امکانپذیر است و در پاسخ به این سوال که چرا مردم عادی نمی‌توانند از این سرویس استفاده کنند، گفت: این موضوع مغایر با سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی است زیرا بخش خصوصی باید در این زمینه فعالیت کند و ما به عنوان یک دستگاه دولتی نمی‌توانیم این کار را برای مردم انجام داده و از آنها پول دریافت کنیم.
معاون وزیر ارتباطات بحث فرهنگ‌سازی را از مباحث جدی در توسعه‌ استفاده از ICT دانست و گفت: فرهنگ استفاده از IT در سطح ملی باید به گونه‌ای توسعه یابد که مردم مشابه سایر تکنولوژی‌هایی که در اختیار دارند، از فناوری اطلاعات هم به نحو مطلوبی استفاده کنند زیرا آن طور که باید و شاید هنوز استفاده‌ مطلوبی از آن نمی‌شود اما اگر این فرهنگ‌سازی اتفاق بیفتد قطعا کاربردهای وسیعی در این زمینه خواهیم داشت و ماحصل آن رسیدن به رفاه اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی است.
دبیر شورای عالی IT در بخشی از سخنان خود تصریح کرد: یکی از راهبردهایی که می‌تواند توسعه‌ فرهنگ کاربرد فناوری اطلاعات را شکل دهد، بحث نمایشگاه‌های عمومی و تخصصی و همچنین برگزاری همایش‌های علمی، تخصصی و عمومی است؛ یکی از راهبردهای ما در این زمینه همکاری نزدیک با سازمان صدا وسیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش است که در این زمینه نیز توافقاتی با صداوسیما انجام داده‌ایم و راهبرد دیگر مدیریت مناسب بر رسانه‌ها و بحث دیگر استفاده از سایت‌های اینترنتی است.
وی تهیه و تدوین کتاب‌های علمی و کاربردی را از دیگر موارد بر شمرد و گفت: کتاب‌هایی که تدوین می‌شود عملا کتاب‌های اجرایی است زیرا به دنبال چاپ هر کتابی نبوده‌ایم همچنین در زمینه‌ ارتقاء مهارت 10 میلیون دانش‌آموز، طرحی تدوین شده بود که منتظر اجرایی شدن آن هستیم.
ریاضی در ادامه با بیان این که 567 مدرسه را در تهران به عنوان نمونه و با هزینه‌ وزارت ‌ICT به شبکه‌ ملی اینترنت وصل کردیم یادآور شد: در سطح کشور حدود سه هزار مدرسه وصل شدند همچنین یک الگوی اتصال 50 هزار مدرسه نیز تهیه و تدوین شده و شش میلیارد ریال برای تقویت داده شبکه‌ رشد اختصاص داده‌ایم.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات تصریح کرد: یکی دیگر از راهبردها برگزاری نمایشگاه‌های سالیانه است که چهار نمایشگاه را در مقیاس ملی پیش‌بینی کرده بودیم و در نظر داریم با کمک دیگر دستگاه‌ها کار را به گونه‌ای هماهنگ کنیم که این نمایشگاه‌ها برگزار شوند که دو نمایشگاه شکل گرفته و امیدواریم دو نمایشگاه دیگر برگزار شوند تا هر سه ماه یک بار یک نمایشگاه داشته باشیم.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: یکی از این نمایشگاه‌ها که با همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در اردیبهشت‌ماه برگزار شد، جشنواره‌ ملی رسانه‌های دیجیتالی و نرم‌افزارهای چندرسانه‌یی بود که به خوبی برگزار شد و نمایشگاه دولت الکترونیک و امنیت فضای تبادل اطلاعات از دیگر نمایشگاه‌ها است و بحث سوم نمایشگاه الکامپ و جشنواره‌ علمی فناوری اطلاعات و ارتباطات است که به عنوان یک ایده مطرح شده و صحبت‌های اولیه آن انجام شده است و چیزی مشابه جشنواره‌ خوارزمی با موضوع ICT است.
دبیر شورای عالی فناوری اطلاعات همایش شهر الکترونیکی و کارت هوشمند را از دیگر موارد برشمرد و اظهار امیدواری کرد که در بهمن ماه برگزار شوند. وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه الکامپ سیزدهم گفت: از نقاط قوت الکامپ دوازدهم برگزاری نشست‌های تخصصی جنبی بود و نامناسب بودن زمان برگزاری آن، شرکت غیرفعال بخش دولتی و برگزاری جداگانه دو نمایشگاه الکامپ و تلکام از دیگر نقاط ضعف بود اما در الکامپ سیزدهم این دو نمایشگاه با هم برگزار شد؛ همچنین نام‌نویسی بر خط ثبت‌نام‌کنندگان از دیگر موارد مثبت آن بود و 11 نشست تخصصی با همت جهاد دانشگاهی برگزار شد و زمان مناسب برگزاری آن، حضور شرکت‌های فعال در حوزه‌ امنیت اطلاعات از دیگر موارد مثبت آن به شمار می‌رود.
او افزود: البته این نمایشگاه علی‌رغم نقاط مثبت دارای ضعف‌هایی نیز بود و آن نبود مکان مناسب برای حضور دانش‌آموزان و دانشجویان برای ارائه دستاوردهای خود، نبود بانک‌ها به جز بانک ملی و نبود روز تعطیلی در ایام برگزاری نمایشگاه بود.
ریاضی بحث ایجاد نظام فن‌اوری اطلاعات کشور را یکی از کمبودهای موجود در حوزه‌ ICT دانست و تصریح کرد: لایحه‌ این نظام تنظیم و برای هیئت‌دولت ارسال شده است که یک مرحله‌ آن در کمیسیون زیربنایی هیئت‌دولت بررسی شده و با شریطی تصویب شده است همچنین چهار رویکرد برای آن اعلام کرده و گفتند در این قالب وارد کارگروهی شود.
معاون وزیر ICT افزود: یکی از رویکردها این بود که در نظام مذکور به تشیکلات دولتی آن اضافه نشود و کاملا غیردولتی باشد و با نظام‌های موجود مهندسی تداخل نداشته باشد؛ این کارگروه تشکیل شده و دو جلسه نیز برگزار شده و در نهایت این لایحه از 62 ماده به 42 ماده تبدیل شده است همچنین تمام موارد آن صد در صد خصوصی شده است و صورت‌جلسات مجددا برای هیات دولت ارسال شده تا مسیر قانونی خود را طی کند. وی درباره‌ تداخل این نظام با سازمان نظام صنفی رایانه‌یی گفت: باید به این موضوع توجه داشت که این لایحه به نظام مهندسی اشاره دارد و با سازمان متفاوت است.