بومی سازی دوره های تخصصی IT نیازمند حمایت دولت است

گذراندن دوره های تخصصی فناوری اطلاعات که امروزه استقبال از آن به گرایش مدارک بین المللی انحصاری مبدل شده بر اساس یک طرح بزرگ ملی و حمایت مسئولان و دولت قابل ارائه بشکل بومی خواهد بود.
سعید کیانی مشاور آموزشی بنیاد ICDL ایران در کنفرانس خبری با محوریت آزمون‌های تخصصی بین‌المللی فناوری اطلاعات با اشاره به اهمیت بهره‌گیری از مزایای فناوری اطلاعات و اساسا فناوری‌های نوین در جهت توسعه دانایی محور با بیان مطلب فوق گفت: با رشد روزافزون فناوری در جهان و اجماع عمومی و اجلاس سران کشورها بر تحقق جامعه جهانی اطلاعات دیگر دغدغه شکاف دیجیتالی برای کشورهای درحال توسعه به یک تهدید جدی مبدل شده است.
وی افزود: با این اوصاف شروع به موقع روند رو به رشد بهره مندی از فناوری اطلاعات و کاربری آن بر اساس طرح تکفا و اجرای طرح موظفی دستگاه‌ها بر آموزش ICDL برای کارمندان مشغول به کار در سطح دولت و ادامه روند در دولت فعلی نشان از درک موقعیت موجود در جهان در این باره دارد.
کیانی اظهار داشت : در این میان جوانان علاقمند برای پیوستن به جامعه اطلاعاتی با گذراندن دوره های تخصصی خود را آماده می کنند.
کیانی گفت : دوره های تخصصی بین المللی فناوری اطلاعات با جذابیت های خاص خود طرف داران بسیاری دارد چرا که از آوازه ای خاص در میان متخصصان برخوردار است .
وی تاکید کرد: این دوره ها در کل دارای محتوای شفاف و قابل درکی هستند که بر اساس استانداردهای مشخصی طراحی و ارائه می شوند که علیرغم ابداع آن در مجامع غربی با فرامرز بودن فناوری در تعریف هزاره سوم و مثالی بر آن همچون شبکه جهانی اینترنت و اینکه فناوری های نوین مختص هیچ فرد یا کشور خاص نیست ، این مسئله چیزی نیست که ما را از بومی سازی آن باز دارد.
کیانی یادآور شد: با تاکید مقام معظم رهبری بر منهدسی مجدد فرایند آموزشی کشور و بهره مندی از فناوری‌های نوین، زمینه لازم برای بومی سازی دوره های بین المللی تخصصی فناوری اطلاعات در کشور ما فراهم است.
وی خاطرنشان کرد : این مهم عزم ملی و نگاه دلسوزانه مسئولان و دولت را می خواهد چراکه در این راستا با ارائه پیشنهاداتی به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور و اخیرا وزارت علوم تحقیقات و فناوری سعی بر آن داریم با بهره گیری از نیروی خلاق و مستعد و روند کیفی در امر آموزش نه تنها با بومی سازی دوره های تخصصی بین المللی گامی اساسی در جهت افزایش آگاهی علاقه‌مندان ایرانی در داخل کشور برداریم بلکه زمینه کارآفرینی را بر اساس آموزش های تخصصی بر اساس کاربردهای ملی و ایرانی و سازو کارهای کشور فراهم آوریم و بساط خودکفایی ملی را ایجاد سازیم.
برگزاری دوره ویژه رایگان برای خبرنگاران IT
بنابر این گزارش، مهناز محمدی ایمر مشاور علمی بنیاد ICDL ایران نیز در سخنانی اظهار داشت : در راستای افزایش آگاهی دست اندرکاران موضوع مهم اطلاع رسانی خصوصا در حوزه فناوری اطلاعات و ترویج دانش روز بر اساس استانداردهای مشخص ملی اولین دوره تخصصی فناوری اطلاعات ویژه خبرنگاران IT را بصورت فشرده با ارائه مدرک ملی پایان دوره بطور رایگان برگزار خواهیم کرد.
وی تشریح کرد : این دوره اشاره ای مستقیم بر مبحث شهروند الکترونیکی دارد و هدف از آموزش مبانی لازم برای تبدیل یک خبرنگار به خبرنگاری الکترونیکی مسلط به ابزار فناوری است ، که به زودی شرایط و زمان برگزاری اعلام خواهد شد.
مدیر عامل فاوا سپانو تصریح کرد : در این میان با وجود اینکه در مجموعه سپانو مجوزهای لازم را برای برگزاری دوره های تخصصی بین المللی فناوری اطلاعات و برگزاری آزمون های آن اخذ و مدارک بین المللی پایان دوره را در داخل کشور و در اسرع وقت پس از اتمام دوره و قبولی دانشجو صادر می کنیم ضمن حل معضل همیشگی آزمون های بین المللی تقلبی و حذف فعالیت واسطه ها ، به موازات آن زمینه لازم را برای بومی سازی و استاندارد کردن دوره های بین المللی بر اساس متد آموزشی کشور طبق طرح درس های آموزش و پرورش و سطوح عالی دانشگاهی کشور فراهم آورده و طرح های مناسبی را آماده کردیم.
محمدی ایمر تصریح کرد : این مسئله با ایجاد زمینه تحصیل دانشجو در داخل کشور از طرفی از خروج ارز جلوگیری کرده و از اتلاف هزینه و انرژی خانواده های آنها می کاهد و از طرفی با آموزش استاندارد و هماهنگ با طرح درس های بین المللی زیرساخت لازم برای رسیدن دانشجو به حد بهره برداری از آموخته ها در بازار کار ایران را فراهم می سازد.
وی با اشاره به بحث کلان مدیریت فناوری اطلاعات در خصوص سرویس های قابل ارائه به وزارتخانه ها برای انجام هرچه بهتر خدمات به مردم و آموزش های لازم حین انجام کار گفت : برای آنکه وزراتخانه ها تحت پوشش دولت الکترونیک بتوانند خدمات بهتری را در اختیار مردم قرار دهند بهتر آن است که متخصصانی تربیت شوند که بتوانند سرویس های مطروحه را برای سازمان ها و وزراتخانه ها طراحی و پیاده سازی کنند و این مسئله محقق نخواهد شد مگر با آموزش های لازم حین خدمت.
مدیر عامل فناوری اطلاعات و ارتباطات سپانو همچنین با اشاره به آمار های موجود وآموزش نیروهای جوان کشور اظهار داشت: نزدیک به 3/1 جمعیت کشورمان را افراد بین 15 تا 29 سال تشکیل می دهند که این افراد در آینده نزدیک می توانند نیازهای سازمان ها و ادارات و وزارتخانه ها را تامین کنند بطوریکه دیگر نیاز به در نظر گرفتن بودجه هنگفت برای آموزش آنها نمی باشد و نیروهای کارآمد به استخدام این مراکز در خواهند آمد و بودجه های آموزشی خود را صرف دوره های تخصصی تر و امور پژوهشی آن مراکز خواهند کرد که این مسئله اشاره مستقیم به آموزش نیروی جوان کشور و جلوگیری از اتلاف هزینه دارد.