فیلترینگ یا سرگرمی ملی

 ICTPRESS - محمد فواد رحمان سرشت

بحث داغ اینترنت ملی که به تعابیری در میان اهل فن و حتی مردمان ایران زمین همان فیلترینگ ملی است ظاهرا از جمله سرگرمی هایی برای مسئولان مرتبط بشمار می رود.

فیلترینگ که از نام آن کاملا مشخص است زمینه های لازم برای محدود سازی یک فضا را تعریف می کند.

این تعریف و تعبیر در نوع کلان خود در بسیاری امور مورد لزوم است همانطور که همه مان در اغلب سیستم ها دیده ایم که در تمامی جهان برای محدود سازی نسبی و کنترل اخلاقی در سطح خانواده  ابزارهای مناسبی برای محدود سازی دسترسی کودکان و یا نا آگاهان از استفاده نادرست یک مسئله تعبیه شده است.

اینکه اکثر کشورهای جهان تصمیم به بهره گیری از فناوری های نوین گرفته و تحقق جامعه جهانی اطلاعات نوید بخش آینده ای درخشان از طبیعت خداوند در مدل نوین و زندگی راحت تر بشر در هزاره سوم میلادی است بر کسی پوشیده نیست که همسو با این رشد فناوری خواه یا ناخواه تهدیدهایی هم گریبان گیر کشورها و جوامع درون آنها است.

محدود سازی جلوه های فناوری هم به (روش درست) کار عاقلانه و مهمی است همچون که در حال حاضر حتی کشورهای پیشرفته غربی هم بدنبال فیلترینگ بر بسیاری جنبه های منفی هستند .

این روندی است که در میان کشورهای اسلامی و مذهبی از رشد و توجه بیشتری برخوردار است.

اما در این میان انتخاب روش درست برای فیلترینگ بدون استفاده در حد مسکن که آثار آن به سرعت منتفی شده و نه در حالی که این مسئله ملعبه ای بی هدف در میان مدیران برای برداشت های سلیقه ای دچار شده و با این کار  صورت مسئله پاک شود ؛

بلکه  بررسی جنبه های مختلف بازخوردهای روانشناختی به روش صحیح و توجه به مسئله فرهنگ سازی برای بهره مندی عمومی از استفاده درست از ابزارهای فناوری نوین موثر است .

این مسئله با احتساب اینکه امروزه بسیاری افراد در فضای  وب بازار کسب و کاری به راه انداخته و از این راه زندگی خود و خانواده شان را تامین می کنند قطع ادامه کار آنها صرفا به علت بکار بردن واژ ه ای اشتباهی یا واژ ه ای مشابه ، موجب نابودی آنها به جای فرهنگی سازی خواهد شد.

بنابر این به نظر می رسد تبیین  روش های درست فیلترینگ و آموزش صحیح و پرهیز از موازی کاری ها و تعیین مرجعی پاسخگو برای زمان بروز خطا در عملکرد فیلتر گذاری و جبران خسارات احتمالی و همچنین توجه به ابعاد روانشناختی اخلاقی نسل جوان جامعه  از جمله راهکارهای مناسب برای پیش گیری از برخورد های سلیقه ای و جلوگیری از آسیب های اجتماعی احتمالی بوده که میوه آن اتخاذ تصمیم های صحیح مدیریتی خواهد بود.