واگذاری اینترنت پرسرعت توسط مخابرات

     

ICTPRESS - با آغاز واگذاری اینترنت پرسرعت که پیش از این از سوی شرکتهای ندا انجام می‌شد، ممکن است شرکت مخابرات با یکسری مشکلات روبه‌رو شود چراکه در برخی مراکزی که این کار انجام شده، وضعیت یکسانی فیمابین ارایه کننده گان این نوع خدمات وجود ندارد از این رو قیمت تمام شده متفاوت خواهد بود.

می‌تـوان پیش بینی کرد وگفت که اپراتور جدید یعنی شرکت مخابرات که قرار است نسبت به ارایه اینترنت پرسرعت اقدام کند، تجربه ارائه سرویس Broad Band را به آن شکلی که شرکت‌های ندا تاکنون داشته اند، نداشته باشد. البته این موضوع را مدیریت عامل مخابرات استان تهران اعلام داشته است ولیکن با برگزاری مناقصه 600 هزار پورت ADSLمعلوم نیست که آیا این مهم به دست خود شرکت مخابرات انجام میگردد یا پیمانکار وی؟ در هر حال حقوق مکتسبه مشتریان و خدمات پشتیبانی سرویس ADSL موضوعی است که دیگر شرکتهای دارای مجوز ندا در آن تجربه بیشتری دارند.
به گزارش خبرنگار ICTPRESS ، مخابرات استان تهران در این زمینه مشکلات مقدماتی دارد که باید حل شود. امروزه در ارائه سرویس پرسرعت در بازاری که کاملا رقابتی شده است، خدمات پشتیبانی حرف اول را در برتری سرویس می‌زند و این به نفع شرکت‌های ندا است زیرا با وجود محدودیت‌ها و مشکلاتی که برایشان به وجود می‌آید، مثل قیمت تمام شده بالا و مواردی از این قبیل می‌توانند این سرویس را ارائه دهند. البته این وضعیت دایمی نیست و قطعا معادله بنفع اپراتور بزرگتر رقم می خورد . ولیکن تمامی سرمایه گذاری انجام یافته طی 5 سال گذشته تاکنون به هدر خواهد رفت و بخش خصوصی تضمین حضور در این عرصه و ارایه خدمات را که بسیار گران برایش تمام شده تکرار نخواهد نمود.
شرکت‌های ندا پس از گذشت 5 سال تنها توانسته اند در70 مرکز مخابراتی استان تهران آنهم بصورت اشتراکی با یکدیگر جهت نصب تجهیزات خود اقدام کنند و در الباقی موارد پر پتانسیل به لحاظ مشترک تاکنون اجازه حضور نداشته اند و هم‌اکنون مخابرات استان تهران خود می خواهد بدون در نظر گرفتن حقوق شرکتهای ندا از این فرصت استفاده کرده و ارایه سرویس  کند، بهرحال بهتر این بود که بجای رودررویی با دیگر اپراتورها با تامل و همکاری اقدام به عرضه خدمات می‌شد تا ضمن حفظ اصول خدمات پشتیبانی مناسبتری ارایه شود.
لازم به ذکر است که در مراکزی که امکان حضور شرکتهای ندا میسر نشده نیز سرویس ADSL ارایه میشود که این مساله خود این شبهه را بوجود خواهد آورد که تا دیروز که مخابرات دولتی بود و معذوریت حضور داشت فضای قابل تخصیص به شرکتهای ندا وجود نداشت اما هم‌اکنون که شرکت مخابرات شبه خصوص شده یک‌شبه این مشکل حل شد بهرحال ما از حل مشکلات با این سرعت استقبال خواهیم کرد البته در شرایط عادلانه و یکسان و نه اینکه بخش خصوصی با اجاره یا خرید محلی در نزدیکی مرکز مخابراتی مجبور به تامین کابل اختصاصی و سایر موارد آنهم بشکل محدود شود چرا که یقینا قیمت خدمات ADSLشرکت مخابرات می‌تواند در این مراکزپایین تر از رقبا باشد هر چند که آنان نیز ناگزیر به ارایه سود به سهامداران خود خواهند شد.
برخی شرکت‌های ندا بیشتر تمرکزشان را در استان تهران داشته و در شرایط فعلی به ارائه پورت پرسرعت در این استان متمرکز هستند؛ ورود شرکت‌های مخابرات استانی در عرصه پورت پرسرعت به صورت ارائه مناقصات پورت پرسرعت است که برای استان تهران به میزان 620 هزار پورت اجرا شده و برای استان فارس و اصفهان هم در حال انجام است.