گزارش ITU از فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهان

 

ICTPRESS - مقامات اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) در گزارش جدید خود اعلام کردند که بیش از 80 درصد کشورهای جهان تا حدود زیادی توانسته اند استراتژی های ملی خود را با استانداردهای جهانی هماهنگ سازند .

به گزارش ICTPRESS به نقل از " un.org"، بر اساس این گزارش در حدود 7 درصد کشورها نیز هم اکنون در مرحله پیشرفت هستند و به زودی به اهداف خود مبتنی بر رسیدن به سطح استانداردهای جهانی دست خواهند یافت .
گزارش ها حاکی است ، این گزارش که " توسعه استراتژی های الکترونیکی ملی: چشم انداز 2010  " نام گرفته در حاشیه کنفرانس بین المللی جامعه اطلاعات جهانی (WSIS) که هم اکنون در ژنو در حال برگزاری است منتشر شد و بنابر گفته مقامات اتحادیه ITU این گزارش می تواند تاییدی بر این ادعا باشد که هم اکنون فناوری اطلاعات و  ارتباطات از جایگاه قابل تقدیری در زیر ساخت های اقتصادی و ساختاری کشورها برخوردار است .
این گزارش که تحت همکاری با 5 کمیسیون منطقه ای سازمان ملل متحد تهیه شده نشان می دهد که بخش عمده ای از مجموع 192 کشورعضو سازمان ملل از  پیشنهادات و راهکارهای WSIS در سیاست های ملی خود بهره برده اند .
بر این اساس هم اکنون به  استراتژیهای الکترونیکی ملی موسوم به " e-strategies" به عنوان ابزاری برای نجات دولت ها از بند بحران اقتصاد جهانی که بخش عمده ای از کشورهای جهان را در سالهای 2008 و 2009 را با مشکلات زیادی درگیر کرده بود ، نگریسته می شود و بسیاری از کشورها استراتژی های اقتصادی خود را با استراتژیهای مرتبط با صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ادغام کرده اند .
گزارش ها حاکی است 9 سال قبل در مجمع عمومی سازمان ملل متحد "فراخوان جهانی جامعه اطلاعاتی " مورد تایید قرار گرفت و در دو فاز مختلف در سالهای 2003 و 2005 به ترتیب در ژنو و تونس برگزار شد و در این کنفرانس ها کشورها به اجرای استراتژی های الکترونیکی ملی شامل استراتژی های فناوری اطلاعات و ارتباطات و ادغام این استراتژی ها با سیاست های فقرزدایی و اقتصادی ترغیب شدند . 
بر اساس این گزارش از زمان برگزاری دو کنفرانس پیشین تاکنون بسیاری از کشورها روشهای موفقیت آمیزی در اجرای استراتژی های الکترونیکی به کار گرفته اند اما همچنان برخی کشورهای در حال توسعه  نیازمند به کارگیری استراتژی های پیشرفته تری در این زمینه هستند . 

اینترکانکشن، توافق مخابرات ایران و اپراتور دوم

 

ICTPRESS - ظاهرا توافق مخابرات ایران با اپراتور دوم درباره اینترکانکشن تنها تا پایان آذرماه سال گذشته بوده و پس از این مدت هیات مدیره جدید شرکت مخابرات ایران باید درباره تعرفه جدید با ایرانسل مذاکره می‌کرد و اگر هر دو طرف در این باره به توافق برسند، نیازی نیست که موضوع به کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارجاع داده شود که در این راستا تقریبا صورتحساب‌های طرفین رد و بدل شده اما به این علت که مبلغ هنوز قطعی نشده، اقدامی صورت نگرفته است.
به گزارش خبرنگار ICTPRESS ، برخی مسوولان شرکت مخابرات ایران بر این باورند که تعرفه اینترکانکشن یا اتصال متقابل مخابرات با اپراتور دوم تلفن همراه غیرمتعارف بوده و به هر میزان که ترافیک مکالمه بالاتر می‌رود، مخابرات بیش‌تر زیان می‌کند و در نتیجه این موضوع در حال بررسی است تا دو طرف به نتیجه مطلوب خود رسیده و به‌توافق دست یابند؛ با توجه به این موضوع، اینترکانکش شبکه مخابرات و ایرانسل همچنان در حال بررسی است و ظاهرا گروهی از مخابرات و ایرانسل در این زمینه در حال گفت‌وگو هستند و جلساتی نیز برگزار شده و قرار است در این زمینه به توافق برسند اما هنوز توافقی در این زمینه حاصل نشده است.
رییس پیشین سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات در این باره گفته بود: قرار شد درباره موضوع تعرفه اینترکانکشن مخابرات و ایرانسل در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصمیم‌گیری شده و این موضوع نهایی شود.
محمود خسروی درباره این موضوع تصریح کرده بود: درباره این بحث اگر دو طرف به توافق برسند و بر اساس آن چیزی که در جداول و پروانه این دو اپراتور آمده تصمیم‌گیری کنند، موضوع نهایی خواهد شد،  با توجه به اینکه این دو اپراتور در این باره به توافق نرسیدند، قرار شد در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات برروی این موضوع بحث، بررسی و تصمیم‌گیری شود که این جلسه با حضور نمایندگانی از دو اپراتور برگزار می‌شود و اپراتورها نیز باید بر اساس تصمیم کمیسیون عمل کنند.
اما هم اکنون شرکت مخابرات ایران طبق گفته‌های رئیس هیأت مدیره شرکت مخابرات ایران از محل اینترکانکشن با ایرانسل زیان داده است و باید ایرانسل و مخابرات در حضور رگولاتور درباره تعرفه‌های اتصال متقابل خود بحث و توافق کنند.
وفا غفاریان پیش از این در این باره گفته بود: در حال حاضر حاشیه سود شرکت مخابرات از محل این ارتباط منفی بوده و این شرکت 4/9 درصد ضرر کرده است؛  مبلغی که ایرانسل به مخابرات و متقابلا مخابرات به ایرانسل بابت اینترکانکشن می‌پردازد، دقیقه‌ای 334 ریال است که اگر فقط به مبلغ پرداخت شده توجه کنیم مخابرات متضرر می‌شود اما از جنبه درآمدی اینگونه نیست، چرا که هر مشترکی که با ایرانسل تماس بگیرد بابت هر دقیقه مکالمه 625 ریال به مخابرات پرداخت می‌کند که از آن میزان 334 ریال به ایرانسل تعلق می‌گیرد و 291 ریال به ازای هر دقیقه به عنوان درآمد برای مخابرات می‌ماند.
اینکه مخابرات 291 ریال بابت هر دقیقه مکالمه دریافت می‌کند و ایرانسل 334 ریال، بر اساس قیمت تمام شده نیست. در واقع توافقی است که بین ایرانسل و مخابرات انجام شده است. اگر قیمت تمام شده را در نظر بگیریم، 291 ریال به مراتب کمتر از قیمت تمام شده برای مخابرات است، در نتیجه مخابراتی‌ها معتقدند که مخابرات ضرر می‌کنند.
اگر به موبایل همراه اول زنگ بزنند، همان 334 ریال را می‌پردازند و اگر از موبایل ایرانسل به ثابت باشد، سهم ایرانسل کاهش می‌یابد و اگر از موبایل ایرانسل مثلا در تهران به تهران زنگ زده شود، هزینه مکالمه هر دقیقه‌ 5/83 ریال است و اگر بین شهری باشد 167 ریال برای هر دقیقه محاسبه می‌شود.
علی‌اصغر عینی‌پور ، معاون فنی ایرانسل از وصول درآمد 2800 میلیارد تومانی شرکت مخابرات ایران از محل اتصال متقابل (اینترکانکشن) با شبکه ایرانسل خبر داده و گفت:  شرکت مخابرات ایران تاکنون از محل اتصال متقابل با شبکه ایرانسل حدود 2800 میلیارد تومان درآمد وصول کرده است و  با وجود توافقات قبلی امضا شده در سطح مدیران عامل و روسای هیات مدیره شرکت مخابرات و ایرانسل و درآمد بیش از 2800 میلیارد تومانی مخابرات از محل اتصال متقابل با ایرانسل، تاکنون بدهی معوقه 287 میلیارد تومانی این شرکت به ایرانسل پرداخت نشده است.


آغاز قریب الوقوع فروش کتاب های الکترونیکی گوگل


ICTPRESS - گوگل اعلام کرد که به زودی فروش کتاب های الکترونیکی خود را آغاز خواهد کرد .
به گزارش ICTPRESS به نقل از " تی جی دیلی "،  گوگل قرار است تا پایان ماه جولای کتاب فروشی دیجیتالی خود را راه اندازی کند . کتاب خانه ای که قفسه های مجازی اش مملو از کتاب هایی  است که از ناشران مجوز رسمی دارند .
طبق گفته سخنگوی گوگل کتاب هایی که از گوگل و شرکایش خریداری می شود با تمامی مرورگر های نصب شده بر روی ابزار آلات الکترونیکی از گوشی های تلفن همراه هوشمند گرفته تا رایانه های شخصی و کتاب خوان های الکترونیکی پشتیبانی می شود .
کتاب خوان کیندل می تواند کتاب های دیجیتالی گوگل را بخواند و این کتاب ها از فرمت استاندارد " epub" که هم اکنون از سوی اتحادیه بین المللی ناشران کتاب های دیجیتالی حمایت شده و مورد استفاده اغلب ناشران است پشتیبانی می کند .
گفتنی است؛ گوگل از سال 2006 جمع آوری و خرید کتاب های دیجیتالی را آغاز کرد و هم اکنون کتاب خانه ای عظیم از کتاب های تاریخ ادبیات جهان جمع آوری کرده است .
 

استفاده از ذرات نانو برای نشان دار کردن سلولهای تومور

 

 

ICTPRESS - محققان به تازگی موفق به اراده روشی شده اند که در آن از نانوذرات برای نشان دار کردن سلولهای تومور استفاده می شود .این امر موجب می شود که جراحان راحت تر بتوانند این سلولها را شناسایی کرده و از بین ببرند .
به گزارش ICTPRESS به نقل از " نیوساینتیست"، دانشمندان دانشگاه اوهایودر مقاله ای در نشریه" نانوتکنولوژی" چنین گزارش داده اند که ذرات نانویی ساخته شده توسط آنها موسوم به " نانوکامپوزیت" که دارای تشعشع بوده و خاصیت مغناطیسی دارد با ورود به داخل خون بیمار می توانند به شناسایی سلولهای تومور مغزی موسوم به  glioblastomas کمک کنند .
در این مقاله آمده است که نانوکامپوزیت ها کمتر از 20 نانومتر اندازه دارند ( یک نانومتر یک میلیاردم یک متر استو یک ورقه کاغز 100 هزار نانومتر ضخامت دارد ).
طبق گفته این دانشمندان نانوکامپوزیت های ساخته شده به MRI تناقض رنگی دارند که این امر به پزشکان اجازه می دهد قبل از جراحی تومورهای سرطانی را قبل از انجام جراحی مکان یابی کنند .
همچنین به دلیل خاصیت مغناطیسی که این نانوکامپوزیت ها دارند رنگ تومور را در مقابل نورهای خاص تغییر می دهد که این امر شناسایی آن ها را بسیار آسان کرده و پزشکان را برای از بین بردن تومور به مکان دقیق آنها راهنمایی می کند .

آماده‌سازی پست برای واگذاری به بخش خصوصی

  

 

ICTPRESS   - مدیر عامل پست کشور، تفکیک بخش حاکمیتی را یکی از مهم‌ترین مباحث در حوزه آماده‌سازی پست برای واگذاری به بخش خصوصی دانست و گفت: تصویب و تشکیل سازمان پست دولتی در هیات وزیران و آماده سازی اساسنامه آن از جمله اقدامات صورت گرفته در این راستاست.
محمدحسن محبیان عراقی ، مدیر عامل پست کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ICTPRESS با بیان اینکه در بخش پست قرار بر این بود که تصدی‌گری از حاکمیت تفکیک شود و حاکمیت ایجاد شده و اپراتور مستقل ایجاد شود، گفت: اساسنامه‌ دو شرکت آماده و به تصویب همه‌ بخش‌های مرتبط رسیده و به هیات دولت نیز ارسال و به تصویب رسید و پس از آن به مجلس ارسال شده و منتظریم تا این لایحه در مجلس نیز به تصویب برسد تا پس از آن سازمان پست به صورت رسمی ایجاد شود که همان بحث حاکمیتی است.
وی افزود: پس از این کارها شرکت پست به صورت دولتی باقی می‌ماند که آن هم نهایتا تا اواخرماه جاری کارش آماده است تا بتوانیم برای این اپراتور پروانه بگیریم که باید شرکت نیز سود آور شود و مسیر خصوصی‌سازی را هم طی می‌کند که البته این کار بستگی به سازمان خصوصی سازی دارد و رگولاتوری که باید پروانه را اعطا کند.
همچنین رضا تقی پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این باره گفته بود: پیش از این، تأسیس سازمان پست دولتی به تصویب دولت رسیده بود، در حال حاضر آماده‌سازی پست برای اجرایی شدن اصل 44 و خصوصی‌سازی، یکی از اصلی‌ترین موضوع‌های مطرح در این حوزه است. به همین منظور با تلاش مدیران و متخصصان، ابعاد مختلف این موضوع شناسایی و برنامه لازم تدوین شده است.

ساخت کوچکترین و سبک ترین میکروسکوپ پزشکی

 


ICTPRESS -  مهندسان دانشگاه" یو سی ال ای" آمریکا به تازگی موفق به ساخت کوچکترین و سبک ترین میکروسکوپ پزشکی با استفاده از فناوری بسیار جدید "تصویر برداری بدون لنز" شده اند.
به گزارش ICTPRESS به نقل از " تی جی دیلی " ، این ابزار جامع که قابلیت تصویر برداری از نمونه خون و دیگر انواع مایعات را داراست ،می تواند به صورت بنیادین تغییرات اساسی در حوزه صنعت پزشکی جهان به خصوص در کشورهای جهان سومی ایجاد کند. 
گزارش ها حاکی است؛ علاوه بر موارد یاد شده حتی می توان از این ابزار برای تست کیفیت آب در مناطقی که اخیرا دچار بلایای طبیعی همچون زمین لرزه و طوفان شده اند نیز استفاده کرد .
در این ابزار منحصر به فرد به جای لنز از اشیاء بزرگ کننده تصویر استفاده شده و در مقایسه با دیگر انواع میکروسکوپ های قدیمی که در صنعت پزشکی مورد استفاده قرار می گرفت بسیار سبک تر و با کیفیت تر است .
وزن این میکروسکوپ تنها 46 گرم است که این رقم معادل وزن یک تخم مرغ است و از طریق کابل یو اس بی به تلفن همراه وصل شده و تصاویر دریافتی را نشان می دهد .

نظارت والدین بر مصرف اینترنت

 

ICTPRESS - هر نرم‌افزار دو گروه کار شامل کارکردی و غیرکارکردی انجام می‌دهد که در ورژن جدید نرم‌افزار نظارت والدین بر مصرف اینترنت در بخش کارکردی آن تغییری لحاظ نشده است.

در ورژن جدید سرعت اجرای نرم‌افزار افزایش پیدا کرده است که حافظه مصرفی آن به منظور اجرا در رایانه‌های ضعیف‌تر کاهش یافته و با آنتی‌ویروس‌ها نیز سازگارتر شده است، نرم‌افزار جدید طوری طراحی شده است که کودکان نمی‌توانند آن را از کار بیندازند، از نصب خارج کنند، تنظیمات آن را تغییر دهند و یا ببندند و پایگاه‌های موجود در این نرم‌افزار که در حوزه‌های مختلف دسته‌بندی شده است، در ورژن جدید به روز شده است. علاوه بر این‌ها اشکالات کوچک زبان فارسی این نرم‌افزار همچون فونت آن رفع شده است.
به گزارش ICTPRESS ، اظر پروژه‌ نظارت والدین بر مصرف اینترنت شورای عالی اطلاع‌رسانی از دریافت طرح نسخه بعدی نرم‌افزار نظارت والدین بر مصرف اینترنت خبر داد و با بیان اینکه تا پایان این ماه در مورد اجرای آن تصمیم می‌گیریم، تصریح کرد: نسخه جدید می‌تواند برروی چت، ایمیل و بازی‌های رایانه‌یی نیز کنترل داشته باشد. اما باید درباره اینکه عرض یا عمق این نرم‌افزار را افزایش دهیم، تصمیم‌گیری کرد زیرا افزایش کمی که به اجرا نشدن منجر نشود باعث شکست نرم‌افزار خواهد شد.
علی کاظمی با بیان این که بعد از آغاز به کار شورای عالی اطلاع‌رسانی در این حوزه در حال حاضر پنج شرکت در کشور فعال هستند‌، خاطرنشان کرد: ‌ما همچنان قصد سرمایه‌گذاری در این حوزه را داریم و اگر فعالیت‌های انجام شده در این حوزه گسترش پیدا نکند، اقداماتی که تاکنون انجام شده است بی‌نتیجه خواهد ماند.
او تعداد دانلود از نرم‌افزار نظارت والدین بر مصرف اینترنت را تاکنون 220 هزار عدد عنوان کرد و گفت:‌ از اینکه چه تعداد نصب و استفاده شده است اطلاعی در دست نیست زیرا اطلاعاتی از رایانه کاربران دریافت نمی‌کنیم.
ناظر پروژه‌ی نظارت والدین بر مصرف اینترنت با اعلام اینکه کاربران می‌توانند نظرات خود را از طریق سایت شورای عالی اطلاع‌رسانی به آدرس www.scict.ir در اختیار مسوولان قرار دهند تا تغییرات بعد از این برمبنای نیاز آنان صورت بگیرد، خاطر نشان کرد: مدارس،‌ شرکت‌ها و سازمان‌هایی که در دانلود کردن این نرم‌افزار مشکل دارند، می‌توانند با حضور در محل شورا نسخه دانلود شده آن را تحویل بگیرند.
او با بیان این که این نرم‌افزار امکان نظارت والدین بر مصرف اینترنت اعضای خانواده و به ویژه کودکان را فراهم می‌کند، افزود: محدود کردن حجم مصرف اینترنت و زمان مصرف آن، محدود کردن روزهای مصرف و فیلتر تصاویر غیراخلاقی که با فیلترشکن می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد از جمله کارآیی‌های نرم‌افزار نظارت والدین بر مصرف اینترنت است، مدت زمان زیادی از استفاده نرم‌افزار نظارت والدین بر مصرف اینترنت در سطح جهان می‌گذرد. در حال حاضر 50 نرم‌افزار در این حوزه در سطح جهان وجود دارد.
وی با تاکید بر این که هدف از ارائه‌ی این نرم‌افزار فرهنگ‌سازی همراه با ارائه‌ی تکنولوژی است، یادآور شد: RFP این طرح اسفندماه 86 برروی سایت شورای عالی اطلاع‌رسانی قرار گرفت و نخستین ورژن این نرم‌افزار آبان‌ماه امسال در سایت ارائه شد که قابل دانلود کردن است. دومین ورژن آن نیز بعد از رفع اشکال تا پایان امسال برروی سایت شورا قرار می‌گیرد.

پروژه‌ رویه صادرات در آسیکودای جهانی

 

 

ICTPRESS - معاون طرح و برنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: پروژه‌ رویه صادرات در آسیکودای جهانی برای سال جاری هدف‌گذاری شده که تا شش ماهه اول سال حداقل در 15گمرک مهم کشور پیاده‌سازی می‌شود که این یکی از رویه‌های مهم ما است که به توسعه تجارت و توسعه صادرات و مثبت شدن موازنه تجاری کشور کمک می‌کند.
رضا جمهوری، معاون طرح و توسعه گمرک جمهوری اسلامی ایران در گفت و گو با خبرنگار ICTPRESS با بیان این مطلب گفت: هدف مسولان توسعه صادرات غیر نفتی است و در این ارتباط ما بعد از ترانزیت پروژه صادرات را در اولویت برای اجرا قرار دادیم که بخش اعظم ماژول صادرات پیاده‌سازی شده و اشکالات نرم‌افزاری آن رفع شده و فکر می‌کنیم شاید در دو ماه آینده آن را پایلوت کرده و اجرای آزمایشی آن را شاهد باشیم.
وی نهایی شدن تدوین نظامنامه اجرایی آسیکودای جهانی در رویه ترانزیت خارجی را از جمله کارهایی دانست که در سال گذشته انجام شده و گفت: در کل کشور 167 واحد گمرکی داریم و در تهران با احتساب گمرک شهریار، غرب، جنوب ،امانات پستی و نمایشگاه پنج گمرک داریم که گمرک مهم ما در تهران گمرک شهریار و غرب است که حجم تجاری کالا در این گمرکات بالا است .
وی افزود: در ارتباط با رویه واردات عمدتا در گمرک شهریار و رویه صادرات به صورت تخصصی در گمرک غرب انجام می‌شود و گمرک امانات پستی مسئولیت جابه جایی و ترخیص و نظارت بر ترخیص محموله‌های پستی را دارد و گمرک جنوب که پیش از این مسئولیت ترخیص محموله‌های سیاسی و سفارتخانه‌ها را انجام می‌داد ولی با تغییرات انجام شده برخی نقش‌ها در گمرکات دیگر انجام می‌شود و از جمله این نقش به گمرک مهر‌آباد سپرده می‌شود.

پروانه اپراتور سوم تلفن همراه اعطا شد


ICTPRESS - پروانه اپراتور سوم تلفن همراه به شرکت ارتباطات تامین شمس نوین اعطا شد .
به گزارش ICTPRESS : رضا تقی پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت : طبق برنامه ریزی انجام شده ، امید واریم تا پایان سال جاری سیم کارت های این اپراتور در بازار عرضه شود .
وزیر ارتباطات گفت : در پی فرایند اجرایی شدن اپراتور سوم تلفن همراه در کشور پروانه این اپراتور به شرکت ارتباطات تامین شمس نوین اعطا شد ، که سیم کارت های این اپراتور از قابلیت های بیشتری نسبت به سیم کارت های موجود در کشور برخوردارند.

طراحی شبکه IP یکپارچه مخابرات ایران

 

 

ICTPRESS  - معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران گفت: در سال جاری تکمیل پروژه شبکه تجمیع و دسترسی استان‌ها را در دست انجام داریم.
علیرضا سیدی، معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران در گفت و گو با خبرنگار ICTPRESS با بیان این مطلب گفت: طراحی شبکه IP یکپارچه مخابرات ایران از دیگر کارهایی است که به موازات آن انجام می‌شود.
معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران اظهار داشت: برای همگرایی شبکه‌ها و دادن سرویس به 30 استان نیاز به طراحی شبکه IP یکپارچه مخابرات داریم که با امکانات و بستر شرکت زیرساخت باید به انجام برسد که در واقع یک شبکه یکپارچه را برای امسال طراحی خواهیم کرد که این دو پروژه به موازات یکدیگر انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه این کار در حال حاضر در خیلی از استان‌ها به بهره‌برداری رسیده و در بعضی استان‌ها در مرحله آزمایشی قرار دارد گفت: در برخی استان‌ها نیز این پروژه در مرحله قرارداد است که از سال گذشته این کار شروع شده است.
وی گفت: ‌با اجرایی شدن این دو پروژه ما می‌توانیم مشتریان کلان که در خواست دارند را در کل کشور پاسخگو باشیم.