پرواز نخستین هواپیمای خاکی - آبی چین

 

ICTPRESS - نخستین هواپیمای خاکی - آبی ساخت چین در سال 2013 میلادی به آسمان خواهد رفت و از سال 2015 میلادی تولید انبوه آن آغاز خواهد شد .
به گزارش ICTPRESS به نقل از " شینهوا " این هواپیمای آبی که ابعادی در حدود هواپیمای ایرباس A320 خواهد داشت از امکان فرود اضطراری و یا انجام امور نظامی که امروزه کمبود آنها در هواپیماهای ساخت چین احساس می شود ، برخوردار خواهند بود .
هدف اصلی از ساخت این هواپیماهای خاکی - آبی خاموش کردن آتش سوزی های بزرگ در جنگل ها و البته برخی فعالیت های نظامی دریایی اعلام شده است .
این هواپیماها که به موتورهای توربینی مجهزند 49 تن وزن داشته و می توانند 50 نفر سرنشین را حمل کنند .
گفتنی است؛ این نخستین هواپیمای خاکی - آبی چین به شمار می رود و پیش از این تنها کشورهای آمریکا ، کانادا، ژاپن و روسیه به فناوری ساخت این نوع هواپیماها دست داشته اند.


فروش جیتکس برابر سال گذشته

ICTPRESS - طبق ارزیابی های صورت گرفته از نخستین روزهای برگزاری نمایشگاه جیتکس در دوبی ، میزان فروش این نمایشگاه در سال جاری حدوداً برابر با میزان فروش در سال گذشته است .
به گزارش ICTPRESS به نقل از " گالف نیوز"، بررسی ها نشان می دهد که به رغم بحران اقتصادی جهان و مشکلات ناشی از ان در بازار فناوری اطلاعات ، امسال نیز همانند سال گذشته استقبال گسترده ای از نمایشگاه جیتکس صورت گرفته و میزان فروش در دو روز اول حدودا برابر با دو روز اول نمایشگاه گذشته بوده است .
طبق این گزارش بسیاری از افراد و شرکت های حضور یافته در این نمایشگاه معتقدند با توجه به بحران اقتصادی و خسارات مالی وارده به بخش های مختلف بازار فناوری اطلاعات در ماههای گذشته ( به خصوص در 6 ماهه نخست سال )، استقبال گسترده از نمایشگاه جیتکس را می توان نشانه ای از بهبود اوضاع مالی در صنعت IT دانست .
نمایشگاه خرید جیتکس تا 24 ماه اکتبر 2009 (دوم آبانماه) با نمایش بیش از 25 هزار محصول شامل لپ‌تاپ‌ها ، تلفن‌های همراه و سخت‌افزارها ادامه دارد .
گفتنی است  بیش از 160 شرکت از هشت کشور در نمایشگاه امسال جیتکس شرکت کرده اند که در میان آنها نامهایی همچون آلکاتل لوسنت، هیولت پاکارد، سانیو و توشیبا دیده می شود .

 


کاهش فروش نوکیا در بازار جهانی

ICTPRESS - با آنکه شرکت نوکیا در آخرین گزارش خود نسبت به بهبود سریع بازار در ماههای آینده ابراز خوشنودی کرده اما بررسی ها نشان می دهد که...
میزان فروش گوشی های تلفن همراه این شرکت در بازار جهانی برای سومین بار متوالی در سه ماهه سوم سال 2009 کاهش یافته است .
به گزارش ICTPRESS به نقل از " ZDNet.com " ، شرکت نوکیا در سه ماهه سوم سال میزان خسارت مالی خود را حدود 559 میلیون یورو ارزیابی کرده است.
در این گزارش آمده است که میزان فروش شرکت نوکیا-زیمنس، یکی از زیرشاخه های اصلی شرکت نوکیا، در سه ماهه دوم سال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 20 درصدی داشته است .
شرکت نوکیا در سه ماهه دوم سال جاری 5/108 میلیون گوشی تلفن همراه به بازار جهانی عرضه کرده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 8 درصدی داشته است .
گفتنی است؛ اکنون نوکیا 38 درصد سهم بازار فروش گوشی تلفن همراه در جهان را در دست دارد .

برگزاری نمایشگاه دیجیتال کانتنت در توکیو

ICTPRESS - نمایشگاه دیجیتال کانتنت توکیو امسال نیز از روز 22 تا 25 اکتبر سال جاری ( 30 مهر تا 3 آبان ) درمرکز معاملات بین المللی ژاپن در شهر توکیو برگزار خواهد شد .
به گزارش ICTPRESS به نقل از dcexpo.jp ، این نمایشگاه تحت همکاری مشترک وزارت اقتصاد ژاپن ، سازمان تجارت و صنعت و اتحادیه محتوای دیجیتالی در این کشور برگزار می شود .
طبق گفته برگزار کنندگان این رویداد که یکی از مهمترین رویدادهایICT  در جهان به شمار می رود فناوری محتوای دیجیتالی همچون گرافیک های رایانه ای و تصاویر سه بعدی به زودی در بخش های مختلف از جمله داروسازی ، حوزه های آموزشی ، هنر و دیگر حوزه ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت و برگزاری اینچنین نمایشگاه ها در تسریع این روند نقش بسیار موثری خواهد داشت .
گفتنی است؛ بسیاری از شرکت های بزرگ فعال در حوزه فناوری های دیجیتالی از جمله شرکت سونی در این نمایشگاه حضور فعال خواهند داشت . 

 


باطری های نسل بعد:

 

احسان طریقت - ICTPRESS - فرض کنید بسته مواد غذایی می‌خرید که بر روی خود نمایشگر الکترونیکی داشته و تمام اطلاعاتی را که قبل از این به صورت چاپی روی آنها تعبیه می‌شد، اکنون به صورت الکترونیکی بر روی بسته غذایی می‌بینید و یا با دریافت کردن امواج رادیویی پس از گم کردن چمدانتان، از محل آن مطلع می‌شوید و به سراغش می روید. تمام این موارد شاید با ساخت باطری های نسل جدید امکان‌پذیرتر جلوه کند.
بسیاری از مهندسین، رویای ساخت باطری‌هایی به سبکی، انعطاف پذیری و قطر یک کاغذ دارند. دستگاه هایی که از چنین باطری‌هایی استفاده می کنند به شدت وزنشان نسبت به نسل قبلی خودشان سبکتر شده و نازکتر به نظر می‌رسند. اما آیا این فقط یک رویاست؟
در حال حاضر تعدادی از محققان و دانشمندان دانشگاه اوپسالای سوئد بر روی ساخت چنین باطری هایی کار می‌کنند و حتی موفق به ساخت نمونه ای از این نوع باطری ها نیز شده‌اند. این باطری سبک و نازک و در اصل از کاغذ ساخته شده است. اگرچه این باطری برای استفاده وسایل امروزی ما مناسب نیست، اما می تواند راه را برای ساخت چنین دستگاه‌ها و باطری‌هایش باز کند.
باطری‌ها عموما به صورت الکترو شیمیایی کار می‌کنند. هر یک از آنها حاوی دو الکترود (آند و کاتد) غرق در الکترولیت است. باطری‌های لیتیوم-یون که معمولا در دستگاه‌هایی مانند موبایل‌ها و یا کامپیوترها مورد استفاده قرار می‌گیرند، معمولا دارای آند ساخته شده از کربن و کاتد اکسید کبالت لیتیم و  الکترولیتی از نمک لیتیم در حلال‌های آلی هستند. زمانی که باطری در حال شارژ شدن می‌باشد، الکترون‌ها به کاتد پمپ می‌شوند. این کار باعث می‌شود که یونهای لیتیوم حرکت کرده و به سمت آند بروند. وقتی که باطری مورد استفاده قرار می‌گیرد، مسیری که بیان شد به صورت بر عکس عمل کرده و یونها از آند خارج شده و به سمت کاتد می‌روند.
دستگاهی که ساخته شده و توسعه پیدا کرده است به دستگاه nanoletter معروف شده است. این دستگاه از ترکیبات سلولز که در ساخت کاغذ بکار می رود ساخته شده است، اگرچه این سلولزها از نوع قدیمی‌شان نیستند مانند نسل قبلی خود از درختان یا الیاف بدست نمی‌آیند بلکه برای تهیه آنها از جلبک‌ها استفاده می‌شود.
محققان برای ساخت این باطری تصمیم گرفتند از نوع خاصی از پلیمر به نام polyprolle که آغشته به سلولزهای جلبکی است و باعث تولید بسیار مطلوب برق می شود و برای ساخت آند و کاتد از مواد اولیه خود استفاده کردند. برای الکترولیت این باطری‌ها آن ها از کاغذ صافی مخصوصی که در آب شور قرار گرفته بود استفاده کردند.
در حال حاضر محققان به دنبال اقتصادی کردن طرح خود هستند. به هر حال باطری‌هایی که به این شیوه از جلبک ها تهیه می‌شوند نمی‌توانند جایگزین باطری های لیتیومی شوند، چون کارایی آنها در حدود یک سوم باطری های لیتیومی است و شاید برای استفاده‌ خاص مورد استفاده قرار گیرند.
یکی از این کاربردها شاید ساخت دستگاه کوچک رادیویی به همراه چنین باطری‌هایی در چمدان‌ها و یا کیف های دستی باشد که در صورت مفقود شدنشان بتوانند با ارسال امواج رادیویی صاحبانشان را از محل خود مطلع کنند. یک احتمال دیگر تعبیه نمایش گرهایی بر روی بسته های غذایی باشد.
علاوه بر این، پژوهشگران دیگری موفق به ساخت باطری‌هایی با استفاده از ترانزیستور شدند. تمام این موارد دسترسی به زندگی بدون کاغذ و مبتنی بر وسایل الکترونیکی جدید را سرعت بخشیده و نقطه عطف دیگری در سبک زندگی الکترونیکی نسل بشر به شمار می رود.

خاورمیانه امید نخست صنعت جهانی ICT

  

حالیکه بازار ICT به دلیل بحران اقتصاد جهانی و عواقب مالی ناشی از آن دستخوش مشکلاتی شده است بسیاری از عاملان بزرگ این بازار چشم بر بازار پر رونق ...
کشورهای خاورمیانه و به خصوص کشورهای حاشیه خلیج فارس دوخته اند تا به این ترتیب خود را از گزند بحران مالی در امان نگاه دارند .
 به گزارش ICTPRESS به نقل از " تی جی دیلی" ، طبق گفته " جان هونهات " مدیر اجرایی HP در خاورمیانه در این خصوص گفت : بسیاری از شرکت های بزرگ جهان از جمله HP در تلاش برای افتتاح دفاتری در منطقه خاورمیانه هستند چرا که معتقدند فعالیت در این حوزه می تواند این شرکت ها را از دام بحران مالی جهانی برهاند .
" سیجی کویاناگی" مدیر عامل امور مالی پاناسونیک نیز که هم اکنون به منظور شرکت در نمایشگاه جیتکس در دوبی حضور دارد اعلام کرد حضور این تعداد شرکت خارجی در این نمایشگاه می تواند دلیلی مبتنی بر تلاش شرکت های بزرگ در جهان به منظور حضور بیشتر در بازار پر رونق خاورمیانه باشد .
البته در این میان برخی از متخصصان نیز بر این اعتقادند که با توجه به ادامه یافتن جریان بحران اقتصادی، جیتکس 2009 رونق سال هایبل را نخواهد داشت و با کاهش تعداد بازدیدکنندگان مواجه خواهد شد. تاثیرات بحران پیش از این در جریان برگزاری نمایشگاه های بزرگ CES آمریکا و سبیت آلمان دیده شد و کاهش حضور مردم را به دنبال داشت و بر این اساس، احتمال می رود برای جیتکس 2009 نیز شرایط مشابهی رخ دهد.
نمایشگاه جیتکس، سومین نمایشگاه ICT جهان و بزرگ ترین نمایشگاه خاورمیانه و شمال آفریقا است که با بیش از هزار شرکت کننده از سراسر جهان هر سال برگزار می شود و جدیدترین محصولات و نوآوری های رایانه ای ، ارتباطاتی، نمایشگرهای پلاسما، فناوری های دیجیتال، دولت الکترونیکی و.. در سالن های مختلف از 61 کشور جهان به نمایش درمی آیند.

نخستین نسخه تجاری ویندوز 7 در جیتکس 2009

CTPRESS- بیست و نهمین دوره بزرگترین رویداد نمایشگاهی فناوری اطلاعات و ارتباطات خاورمیانه موسوم به جیتکس 2009 با حضور شیخ محمد بن راشد آل مکتوم و همراهان وی افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار ICTPRESS از دوبی ، کمپانی مایکروسافت اولین نسخه تجاری ویندوز 7 برای کامپوترهای شخصی را نخستین بار در جیتکس 2009 رونمایی و در مراسم افتتاحیه آن را برای شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نخست وزیر امارات و رئیس حکومت دوبی معرفی کرد.
به عقیده کارشناسان این رونمایی در منطقه خاورمیانه آنهم توسط کمپانی جهانی و مطرح مایکروسافت نشان دهنده اهمیت بازار خاورمیانه نزد این کمپانی برای ارائه نسخه تجاری این سیستم عامل در نمایشگاه دوبی است.
امسال علاقه زیادی از طرف کمپانی های مطرح برای مذاکره در خصوص فرصت های آینده حوزه تجارت فناوری نمایان شده است.
این روند در حالی صورت می گیرد که جهان در هاله ای از مشکلات اقتصادی قرار دارد.
کمپانی های معتبر برادر ، سیسکو ، دل ، اچ پی ، مایکروسافت ، نود 32 ، اوراکل ، پاناسونیک سیمانتک ، اتصالات ، سونی ، اینتل و سامسونگ در نمایشگاه امسال حضوری موثر دارند.
غرفه ایران هم متشکل از شرکت های خصوصی نرم افزاری و فناوری اطلاعات در قالب غرفه ای واحد در سالن 6 نمایشگاه حضور دارد.
استقبال از نمایشگاه امسال در روز اول بسیار خوب بوده است بطوری که هزاران نفر از جمله ایرانیان مقیم و مسافر در دوبی افتتاحیه نمایشگاه را تا لحظات پایانی این روز همراهی کردند.
3000 شرکت به نمایندگی از 65 کشور جهان فضایی به وسعت 72 هزار متر مربع را در نمایشگاه جیتکس 2009 به خود اختصاص دادند.
سمینارهای تخصصی حاشیه این نمایشگاه از فردا برگزار می شود.